Це цікаво

  1. Головна
  2. Блог
  3. Цибулевий суп: смачно по-французьки
16.03.2023
Поділитися

Цибулевий суп: смачно по-французьки

Французька кухня тішить гурманів незвичайними смаками та тонкими ароматами. Традиційна перша страва Франції на основі звичайнісінької цибулі володіє саме таким оригінальним поєднанням. Класичний рецепт французького цибульного супу - справжній кулінарний шедевр, який нікого не залишить байдужим, а ще він дуже простий і економний, то чому б не спробувати?

 

Інгрідієнти
  • Цибуля - 1 кг
  • М'ясний бульйон - 1 л
  • Картопля - 250 г 
  • Вершкове масло - 3 ст.л.
  • Твердий сир Грюєр - 200 г
  • Вершки - 300 г
  • Біле сухе вино -  75 мл
  • Черствий батон, крутони або грінки
  • Чорний перець, мускатний горіх, сіль, тим’ян -  за смаком.

 

Кроки приготування
  1. Цибулю нарізати півкільцями, впродовж пів години пасеруйте її на вершковому маслі  у великому сотейнику.
  2. До цибулі додайте картоплю, нарізану кубиками і залийте бульйоном.
  3. Додайте спеції та варіть до готовності картоплі. Отриману суміш слід трохи остудити і подрібнити блендером.
  4. Після чого необхідно додати вершки та вино.
  5. Приготовлений суп перелийте в порційні горщики для запікання, додайте кротони або грінки і рясно посипте тертим сиром.
  6. Цибулевий суп буде готовий після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру. Смачного!