Наш сайт використовує файли cookie і схожі технології. Якщо ви згодні з цією умовою, натисніть кнопку Підтверджую. Детальніше про використання файлів cookie ви можете прочитати тут.

Реєстрація

Як вирізати гарбуз-ліхтар на Halloween?

Для виготовлення Джека-Ліхтаря вам знадобиться наступний підручний арсенал: ⠀

  • гарбуз;
  • фломастер, маркер або трафарет з мордочкою;  ⠀
  • ложка; ⠀
  • кухонна дошка; ⠀
  • ️ножі (один довгий, один короткий з тонким, гострим лезом); ⠀⠀
  • свічка. ⠀

Замовити чудовий гарбуз на Хеллоуїн можна в нашому інтернет-супермаркеті:

Замовити гарбуз

Отже, сам процес підготовки:

  1. Довгим кухонним ножем, виріжте «шапочку». Здійснювати цей процес необхідно під невеликим кутом, щоб була можливість закривати гарбуз відрізаною верхівкою, немов кришкою.
  2. Ложкою приберіть м'якуш та насіння. Особливо треба очистити від м'якоті «лицьову» частину гарбуза. М'якуш в цій зоні слід прибирати і вирівнювати ложкою до тих пір, поки товщина стінки не досягне 2 см.
  3. Перш, ніж зробити мордочку Джека, намалюйте фломастером на шкірці контури очей, носа та посмішку. Очі та ніс наносяться у вигляді трьох трикутників, а рот - у формі півмісяця з іклами. ⠀
  4. Після того, як мордочка на гарбузі буде вирізана, зафіксуйте в середині нього свічку та прикрийте кришкою плід.

Головний персонаж Hallowen готовий! ⠀

ЛАЙФХАКИ:

  • Щоб Джек-Ліхтар не втратив своєї свіжості, протримаєте його кілька годин у воді. ⠀
  • Намажте вирізані контури вазеліном або олією, щоб контури зберігали свій вигляд довше.
  • У кришці гарбуза виконайте кілька маленьких дірочок, щоб гаряче повітря від свічки виходило назовні, не підсмажуючи гарбуз зсередини. ⠀
  • Перед тим як використовувати свічки, покладіть їх на 2-3 години в морозильну камеру – так ліхтар буде горіти довше.
  • Щоб Джек-Ліхтар не тільки горів, але й поширював пахощі у повітря, натріть у середину гарбуза подрібнену корицю чи мускатний горіх.

Вичищений та вирізаний гарбуз буде зберігати гарний зовнішній вигляд тільки 3-5 днів, тому слід зробити ліхтар в день або за день до свята.

Веселого свята