Домашній зефір
Вибір зефіру різних смаків і сортів на полицях супермаркетів величезний, але чому б не приготувати його вдома? Для цього потрібно трохи часу і бажання порадувати себе та рідних солоденьким. У нашому рецепті ми пропонуємо використовувати мінімум інгредієнтів та максимум користі. І результат, повірте, вас потішить. Повітряні, легкі, що тануть у роті зефіринки, сподобаються навіть гурманам. Слідуйте нашим покроковим порадам. Успіху вам і смачного!
Інгредієнти
- Яблука - 3 шт.
- Лохина - 100 г
- Цукор - 300 г
- Білок - 1 шт.
- Вода - 75 г
- Агар-агар - 5 г
Кроки приготування
- Яблука чистимо від шкірки та зернят, укладаємо на форму для випікання, застелену папером для випічки. Запікаємо їх при температурі 180°С 20 хвилин.
- Лохину висипаємо в сотейник і доводимо до кипіння. Варити 2-3 хвилини, помішуючи, щоб не пригоріла.
- Тепер готуємо пюре. Запечені яблука викладаємо в окремий посуд і подрібнюємо блендером. Отриману масу слід протерти через дрібне сито. Повинно вийти 100 г пюре. Також протираємо лохину. В результаті отримуємо 125 г фруктово-ягідного пюре.
- У готове фруктово-ягідне пюре додаємо цукор і ставимо на маленький вогонь. Помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.
- Потім масу необхідно повністю охолодити.
- Варимо сироп. У кухлик з високими бортами додаємо воду, агар-агар і цукор. Ставимо на вогонь. Після закипання варимо помішуючи ще 5-6 хвилин до появи тягучої нитки.
- Холодне пюре переміщаємо в чашу міксера і додаємо білок. Спочатку збиваємо на середніх оборотах, а потім на максимальних.
- Виливаємо сироп до маси в чаші міксера при постійному збиванні. Продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини.
- Теплу зефірну масу перекладаємо в кондитерський мішок і формуйте зефір на папері для випічки. Дайте йому висохнути 4-6 годин.
- Висохлі зефірки посипаємо цукровою пудрою, знімаємо з паперу і липкою стороною склейте по дві половинки. Наші ласощі готові!